Cute Sliced Orange
Mister Orange Caramel Story

Monday, December 5, 2011

Honey Moon With My Charming Korean Prince :)

Mula-mula kitorang plan dia na dtang jb....


  • then Orange takud dia sesat..
  • cause dia ta pena dtang jb lagi :)
  • so orange berani kan diri datang melaka jumpa dia :)
    • then masa tu sampai melaka...
    • lama jugakk orange tunggu dia :)
    • last last dia lambai kat orange dulu ♥
    • Oh My Goshhh! hensemnya :D
    • haha
    • then i follow dia p kete :)
    • then dia make JOKE...
    • sorry la kete i ni kete bisa ja sambil bukak pintu BMW sport dia
    • haha...
    • then kitorang cari hotel untuk bermalam :)
      penad cari hotel semua full kesian my prince..
      and at last dapat jugakk satu hotel :)

    • after mandi and siap-siap...
      dia bawak orange keluar jalan2...
      then jln2 kat china town ...
      then kitorang having fun together...
      lepak with his friend :D
      last last balik pukul 4 pagi =.=!

      we're so tired so we sleep....

      Second day kitorang bangun pukul 12.30 tengahari :)
      • dia cakap..
        dia dapat call dari PA dia ..
      • barang bisness dia sangkut...
      • then dia kata nak pegi KL...
      • tapi dia risau nanti kalau orange ikud pegi KL.. 
        Orange akan bosan duduk hotel sorang2.....
        my prince still can see how much i love him....
      • so dia decide nak suruh orange balik pada hari ahad tu ....
      • so kitorang gado....
      • ........... :(

        • eh ta habis lagi..
        • hari kedua kan we'are fighting...
        • then lepas bincang2 orange ta jadi balik :)
        • then kitorang pegi makan :)
        • then tengok movie then shopping...
        • then pegi butik kawan dia..
        • then kawan dia ajak makan seafood kat satu tempat :)
          katanya sedap...
        • then kitorang going back to hotel..
        • siap-siap...
        • then kitorang kuar makan :)
        • dalam kereta dia ta habis 2 cakap
        • i love you sygs ♥
        • everytime kalau kirang berdua dia akan ckap :)

        • then kitorang makan kat tempat yang his fren ckap .. wah sedap uh >.<
        • then malam tu dia ada keje :)
        • i bagi dia kuar cause dia suruh PA dia dari mlka ke KL ambik fail keje..
        • then dorang buat la keje malam tu..
        • dalam pukul 3 pagi dia balik hotel
        • siang orange ta tido =.=!
        • orange penat then tertido mati pulak..
        • then last2 orange bangun and bukak pintu :(
        • sian orange tengok tangan dia merah sebab ketuk pintu :'(
        • then orange tengok dia penad sangat :(
          then orange picit badan dia... there's no respond from him.. 
          so orange understand dia mesti very tired..
        • so orange decide ta mo kacaw dia ..
        • orange tido katil sebelah cause masa check in tinggal katil yang double aje..

          so masa orange baru na tido..
          • panggil orange..
          • bby kenapa tido sana ?
          • then orange kata..
          • bby ta na kacaw sygs :) sygs rest la sygs penad kan..
          • then dia suruh orange baring kat lengan dia...
            tapi orange tahu dia penad....
            so orange letak kepala dia kat lengan orange 
            :)
          • dia peluk erat orange...
          • then dia ckap i love you sygs :'(
          • then orange cakap...
            gonna miss you tomorrow :(
          • then orange dakap dia erat....
          • kitorang tido sampai pagi :)
          • then tadi masa siap2... dia cakap selepas christmas dia maybe akan turun jb pulakk :)
          • then kitorang breakfast..
          • then masa kat melaka sentral tadi dia macam susah na lepas kan orange ....
            tapi apa boleh buat :) he's working :)
            so i kiss him.. and salam my Charming Prince..
            Orange cium tangan dia :)
            last sebelum dia pergi dia pesan...
          • dia ckap bby jngan nakal2 taw :) ♥



            nak tengok ta apa hadiah yang kitorang Exchange :D
            yang ini orange beli rantai......
            capital E orange pakai..
            Capital O my Prince Pakai :)
            sorry yang capital O nanti orange tunjuk :)


            this one from my Prince :)
            actually ada tiga tapi satu sebab orange careless hilang :'(

            Rantai ni Dia belikan untuk orange :)
            sweet kan :D


            and this one a OWL ring :) I LOVE it!

            and the another one was sunglasses :(
            I lost it in cinema :(

            That My Honey Moon Story With MY
            CHARMING KOREAN PRINCE!

Tuesday, November 22, 2011

Tiga sahabat episod 2

……...MIMPI YANG ANEH…….

Pagi yang dingin. Kelihatan embun pagi yang sangat menyegarkan. Pagi itu, selepas sarapan tiga orang sahabat itu bersiap-siap untuk pergi membeli-belah. Membeli-belah adalah sesuatu kewajiban bagi mereka pada hujung minggu. Setelah sampai dipusat membeli-belah, mereka masuk dalam sebuah kedai cenderamata. Mata Cleo tertarik pada sebuah boneka batu. 
Wah, cantiknya boneka ini! kata Cleo kepada dua sahabatnya. 
Ya, sangat cantik! Saya ingin membelinya, kata Emma sungguh-sungguh. 
Mereka bertiga mengambil boneka itu, membayarnya dan terus berlalu.
Sesampainya mereka di rumah, Cleo memasukkan boneka itu ke dalam aquarium. Ketiga orang sahabat itu kehairanan apabila melihat semua ikan yang berada di dalam aquarium itu seperti sangat menghormati boneka itu. Ikan-ikan itu tidak lagi berenang ke sana ke mari, sebaliknya berkumpul di sekeliling boneka itu.
Wah, tak tahu pula ikan kita pandai bersopan-santun, kata Cleo berjenaka. Mereka ketawa sesama sendiri. 
Pada malam itu, mereka tidur di rumah seperti biasa. Tiga orang sahabat itu sedang lena tidur. Tepat pukul 11.30 malam, Qristina terjaga dari tidurnya dan dia kelihatan terkejut seperti bermimpi sesuatu yang sangat luar biasa. Cleo dan Emma turut terjaga, mereka sedikit terganggu kerana semasa tidur Qristina berada di tengah. 
Duyung, kata Qristina yang masih kelihatan terkejut. 
Kenapa dengan duyung? Tanya Emma sedikit mendesak. 
Saya bermimpi tentang duyung lagi dan kali ini ia memberi petunjuk, kata Qristina putus-putus. 
Petunjuk apa? Tanya Emma dan Cleo serentak. 
Dimana kita harus pergi semuanya saya sudah tahu cuma ia meminta kita untuk pergi bertiga. Dan menurut mimpi itu kita mesti pergi ke sana pada 12 tengah malam ini, kata Qristina panjang lebar. 
Tetapi kenapa mesti malam ini? Tanya Emma sedikit keberatan. 
Kerana malam ini malam bulan purnama…, kata Qristina seperti pengacara rancangan Misteri Nusantara. 
Tapi…. Apa tujuan kita ke sana? Tanya Cleo. 
Saya tidak pasti tapi mimpi itu memberitahu saya bahawa kita akan mendapat sesuatu yang sangat berharga, kata Qristina meyakinkan dua sahabatnya yang masih kelihatan ragu. 
Mereka bersiap-siap untuk pergi ke tempat yang Qristina katakan. Tetapi mereka tidak tahu ke manakah Qristina akan membawa mereka kerana Qristina masih belum memberitahu mereka berdua….
Bersambung……

Monday, November 21, 2011

Tiga Sahabat By Orange


… Tiga Sahabat…
‘Tangkap dia!!!’ jerit seorang nelayan. Qristina terjun ke dalam laut yang berair biru jernih. Qristina mula menyelam ke dasar laut. Tiba-tiba kakinya kebas. Setelah beberapa saat Qristina berhadapan dengan situasi itu, dia mendapati bahawa dia tidak mempunyai sepasang kaki lagi, sebaliknya ekor yang berwarna keemasan dan sisik yang sangat licin.  Qristina mula berenang jauh ke dasar laut. Nelayan yang mengejar mereka tadi tidak lagi kelihatan. Dia bertanya seorang diri kemana perginya Cleo dan Emma yang lari bersamanya tadi. Setelah sekian lama dia menyelam, dia kembali ke permukaan air secara perlahan-lahan. Sesampainya dipermukaan air, tiba-tiba dia merasa ekornya tersekat pada sesuatu. Ternyata ekornya Qristina tersangkut pada sebuah jala. Dia menjadi cemas. Tiba-tiba, ekornya disentap dengan kuat sehingga menyebabkan beberapa sisik emasnya tercabut. Sekali lagi jala itu disentap dengan kuat dan kali ini, jala itu disentap dengan kuat dan kali ini, jala itu cuba dinaikkan keluar daripada air laut yang jernih. Qristina kelihatan lemah tetapi digagahnya juga untuk melawan tarikan demi tarikan jala yang tersangkut pada ekornya. Qristina kehabisan khudrat untuk melawan tarikan itu lagi dan akhirnya Qristina berjaya ditarik keluar dari permukaan air laut. Dia melihat Emma dan Cleo dengan tangan mereka diikat dibelakang setelah sampai di atas bot. Emma dan Cleo juga mempunyai ekor dan bersisik emas.
“Itulah yang saya mimpi semalam!” kata Qristina bersungguh-sungguh. Cleo dan Emma yang dari tadi menjadi pendengar setia mula bersuara. “Wah, kita bertiga menjadi duyung? Menarik!” kata Cleo teruja.  “Memang menarik! Sudah dua malam berturut-turut saya bermimpi tentang itu!” kata Qristina seperti meminta kepercayaan. “Mungkin itu hanya mimpi!” kata Emma yang dari tadi mendiamkan diri. “Mungkin, tetapi mimpi itu seolah hendak memberitahu sesuatu,” kata Qristina perlahan. “Saya ada idea, jika malam ini kamu masih tentang hal yang sama,kita akan pergi ke tempat yang kamu mimpi itu,” kata Cleo bersemangat. “Okey,” jawab Qristina dan Emma serentak.

Thursday, November 17, 2011

Perginya Seorang Sahabat Ke Negeri Sembilan :(

semalam kawan Orange Da berangkat ke negeri sembilan :(
Dia sambung study kat sana >.<!
Hope Dia Kat sana sentiasa selamat :)
Orange Kenal dia ni Pun Pasal Dance jugakk :)
Hik Hik :P
BTW Good Luck For Him :)
Eh lupa pulakk na bagi tawu nama dia :)
Nama dia Mursyid Darius :) 
Unik kan nama dia :D
HA ! Ni la dia :D
Hehe Comel kan :DD

My Latest Picture =.=!

Gambar Terbaru Orange
Burukk kan :)
Da tawu da haha :D
Now my life so bored ouh nothing to do>.<
Damn Bored!
muka selenga :D

Wednesday, November 16, 2011

Abunk miyul Da Tebiat Agaknya :)

-Ni Abunk Kesayangan Orange uh :D
-Name Abunk Miyul :DD
-Study Lagi :)
-Hensem kan :D
tady ta tawu napa tiba-tiba abunk miyul panggil Orange Princess :)
tebiat kha apa  abunk Orange ni :D
Orange tenga Geram nan Dia ni Baru kena "Chicken Pox" tapi satu Chicken Pox un tada kat muka >.<!
Aiyoooooooooooooooo~~
That all about him ouh :)

Friday, November 4, 2011

B2ST Fiction English Lyrics

Fiction English

[dj]
it’s a lie, it’s a lie
we can’t end it like this
come back again, please come back
i can’t believe that you’re leaving me

[hs]
i should try saying something to you
though there’s no use in it
this isn’t it, this isn’t it
i won’t believe in this truth

[dw]
this is all a lie
it’s not the truth
i won’t believe any more of this
i asked many times not to leave me
this is a lie

[ys]
you’re no longer beside me
this is the truth
i don’t want to believe it
though i ask you numerous times to come back again,
all of this has to be a lie

[gk]
this is a lie, this is a lie
this is a lie, this is a lie
this isn’t the truth, this isn’t the truth
this isn’t the truth, this isn’t the truth

[jh]
it’s a fact
my brain knows it’s true, but my heart won’t accept it
i can’t believe it
unknowingly, everything i knew now seems like an obsession
this situation that suddenly fell over my head,
i can no longer control it
i can’t empty you but i’ll try to erase you
i’ll rewrite the story of you and i

Top Girl K-pop

2NE1

Top Girl K-pop

T-Ara

Top Girl K-pop

Girls' Generation

Top Girl K-pop


 After School

Friday, September 9, 2011

Seronok nya dekad dalam WAD :DD

seronok la duduk dalam wad :DD

Semua Family care about Orange ta sangka :DD
tapy sayang orang yang Orange sangat sayang ta da datang pun :((

Mesti dia tengah happy sekarang kan :DD
Entah dia tawu ke ta Orange dalam wadd :DD

Ta kisa la..
Orange bukan sapa2 dia :DD

Doakan Orange Bole kuar Wad cepat okieee :DD

Thursday, September 8, 2011

MISTER ORANGE CARAMEL STORY

This my story :'(

SYURGA NERAKA didalam HIDUP KU...

Orange seorang yang biasa tidak sombong dan orange rasa orange seorang yang friendly..
Terlalu banyak Cabaran Hidup yang pernah Orange rasa :D
Ada shuka lagi banyak duka...

Orange selalu dengar perkataan CINTA tetapy Orange ta pernah Kenal Apa Itu CINTA.

Tapi hari ini seseorang telah mengajar Orange tentang CINTA..
Orange mula bahagia dengan ada nya CINTA...
Tapi tak semua CINTA berakhir dengan bahagia :DD
Orange adalah salah seorang mangsa CINTA.

CINTA pertama telah musnah kan perasaan Orange..
CINTA pertama telah buad Orange rasa tidak berharga..
CINTA pertama memang susah untuk dilupakan..
CINTA pertama memang akan musnahkan semuanya..
CINTA sejati ada lagi kha???
CINTA sehidup semati??


Semua tentang CINTA adalah palsu belaka..

Wednesday, September 7, 2011

MR.Orange IN LOVE!

Today I'm fall in my first love!


Cinta pertama Orange.


Selama ni Orange ta Percaya dengan ada nya CINTA!


Orange anggap CINTA adalah sesuatu yang nonsen!


Selama 3 hari jumpa dia...


Seronok Kenal Dia..


Fiyylo Elmo Dhieyman <33

Friday, August 26, 2011

TEMAN MENCARUTT DI FACEBOOK :DD

Ini Lah Pak cikk Yang Suka Mencarut Ngan Mr.Orange Caramel Kat Fb :))

Smart erkk??
hahahahahah :DDD

Tuesday, August 23, 2011

COME BACK TO BLOGGER

♥Come Back Blogg-ing ♥

Friday, August 19, 2011

Join The Contestt!!!!

*Yesterday i join Ray Ban Contest!

*Aku Dan Kaca Mata Hitam ((:

*Saja Bosan Nak pakai Jugak speck Ray Ban Baru masa raya ((:

*sesiapa yang ingin beramal vote la yer ini langkah meng-vote-ing ((:

First like page ni--> http://www.facebook.com/RaybanCommunity

Then like this photo--> http://www.facebook.com/photo.php?fbid=266156310064118&set=a.263564446989971.78181.121732094506541&type=1&theater

Friday, February 25, 2011

hurmmm....

TERDELETE VISITOR COUNTER!!!!
DA TINGGAL SATU BALIKKK!!!
SENGAL LA AKUU NEHH/....
GRRRRR>.<! 

Friday, February 4, 2011

Baking Life

                           Baking Life
                            lol =.=! this my bakery..
                        lost many money cause wages^^
                               CLICK TO SEE

Wednesday, February 2, 2011

                                            LIAR GIRL
             Stupidest human that i meet! Crazy ,ugly and f_ _k!


  • You better Go To Hell (:
  • I hate you! 
  • You don't know how to be a good friend!
  • itu sebab kaw xthe kawan baek!!
  • gila punya owg!
  • Better you die.. diee and DIEEE!!!!!!!!!
 

Tuesday, January 25, 2011

Love This!!!

Lady gaga Loves justin Pictures, Images and Photos

hahahahahahahaa...
Go Gaga!!

Thursday, January 20, 2011

Baim Arasyi

Hi All..
I'm Baim arasyi From Malaysia..
I love to know someone From Other Country..
So add Me at Facebook..
Baim Arasyi Pocoyo..
bye ^^

Tiga Sahabat

dalam masa terdekat ni..
Episod tiga sahabat akan ditunda untuk beberapa hari..
kerana masalah teknikal terima kasih..

Sunday, January 16, 2011

Tiga Sahabat Episod 4..

..PERUBAHAN MENABJUBKAN..
Pada hari tersebut, Emma mengambil keputusan untuk berenang di pantai. Dia menyalin pakaian dan terus berenang ke dasar laut. Di laut kelihatan banyak ikan yang berbagai jenis warna, sedang Emma asyik memerhatikan hidupan laut yang sangat indah, dia merasa ada buih-buih kecil keluar dari kakinya. Semakin lama semakin banyak buih yang keluar sehinggakan Emma tidak dapat melihat kakinya. Dalam masa yang sama Emma merasakan dia tidak lagi mempunyai sepasang kaki, sebaliknya dia merasakan bahawa dia hanya mempunyai satu kaki! Sekian lama buih itu keluar dan perlahan-lahan Emma dapat melihat kakinya. Dia berharap tidak berlaku apa-apa yang buruk pada kakinya. Selang beberapa saat buih itu mulai hilang dan akhirnya lenyap. Emma sangat terkejut kerana semua pakaiannya sudah berubah wajah. Dibadannya tidak ada lagi pakaian dalam yang berwarna biru sebaliknya sisik yang berwarna keemasan yang berbentuk pakaian dalam. Ia melekat pada kulit dan paling mengejutkan lagi, dia mempunyai ekor yang bersisik emas yang berkilau. Dia mula berenang dengan pantas dan naik ke darat.
Qristina sedang berendam di dalam air buih. Sedang asyik dia membersihkan diri tiba-tiba dia tersentuh sesuatu seperti sisik di bahagian dadanya. Dia cuba bangun tetapi terasa seperti kakinya tidak bertulang. Dia bingksas mengeluarkan kakinya dari tab. Qristina sangat terkejut apabila melihat ekor yang bersisik emas telah bersambung pada badannya. Qristina mengambil keputusan untuk mengosongkan tab dan melihat dirinya dengan jelas. Selang beberapa minit kemudian tab berjaya dikosongkan. Kini dia dapat melihat dirinya yang sebenarnya sambil tersenyum.

Aku duyung! katanya girang.

Cleo sedang berjalan di tepi sungai. Dia sedang memikirkan tentang kejadian yang berlaku tempoh hari. Tanpa Cleo sedari dia terpijak lopak air. Tiba-tiba kakinya statik tidak bergerak. Setelah beberapa saat badan Cleo mula ditumbuhi sisik dan sepasang kaki tidak lagi kelihatan, sebaliknya ekor yang sangat cantik dan berkilau bercantum di badannya. Semua pakaiannya entah kemana kerana tidak sampai tiga saat seluar jeansnya telah berubah menjadi ekor ikan. Cleo yang tadinya berdiri kini telah jatuh dan meniarap di permukaan bumi kerana hilang keseimbangan. Cleo juga pengsan kerana terlalu terkejut. Beberapa minit kemudian Cleo mula tersedar semula. Dia melihat bahawa ekor bersisik tadi masih tetap utuh. Ekor yang bercantum pada pinggang dan sisik yang membentuk pakaian dalam. Dia tidak mahu ada orang lain yang menyaksikan kejadian tersebut lalu dia menggulingkan dirinya ke kanan dan masuk ke sungai dan berenang pulang ke rumah.



Falling Objects at SnazzySpace.com